Van Ommen: de cloud in met UniProfs

Van Ommen: de cloud in met UniProfs

Microsoft cloud solutions that keep YOU going!

Productiebedrijven en het mkb zijn steeds meer bezig met het verbeteren en beveiligen van hun digitale infrastructuur. Tijd die je liever besteedt aan het halen van je organisatiedoelen. Zo ook Van Ommen, importeur en groothandel in specialistische verspanende gereedschappen voor de metaalindustrie. “Wij willen onze voorraad optimaal beheren en klanten altijd kunnen bedienen. Daarom zijn we destijds -samen met de hulp van UniProfs- overgestapt naar de cloud. Het grote voordeel? Ons ERP-systeem is nu stabiel, dus het risico op downtime is veel lager dan eerst”, aldus Mark Hollaar, IT-manager bij van Ommen. In dit interview vertelt Mark meer over de samenwerking met UniProfs én de voordelen van een complete IT-omgeving in de cloud.

“Het IT-landschap werd te specialistisch en te ingewikkeld om daar zelf tijd aan te besteden. Daar hebben we nu een Microsoft-partner voor.”

Onze kerntaak ligt bij de groothandel

“In 2016 hadden wij alle hardware on-premises. Wél hadden we alles virtueel, maar nog niet in de cloud. En íemand moest ons naar de cloud brengen”, benadrukt Mark. “Want het IT-landschap werd te specialistisch en te ingewikkeld om daar zelf tijd aan te besteden. Daarom gingen wij op zoek naar een ICT-partner met verstand van risicobeheersing en kostenbesparing. Want IT is niet onze kerntaak, maar zonder IT bestaat ons bedrijf niet. Alles moet gewoon werken. En storingen en downtime willen we minimaal houden”, gaat hij verder. In deze zoektocht kwam het bedrijf terecht bij UniProfs.

Een ICT-partner om op te bouwen

Mark beschrijft Heine Stuivenberg, directeur van UniProfs, als een architect: “Heine was net met zijn eigen onderneming begonnen, maar gaf ons direct het vertrouwen waarnaar wij op zoek waren. Hij kan IT, Microsoft-toepassingen en de cloud in jip-en-janneketaal uitleggen. Op een heldere en eenvoudige manier. Zodat wij weten hoe onze bedrijfsvoering efficiënter kan in kosten én risicobeheersing.”

“Als de stroom uitvalt, kunnen we gewoon orders uitvoeren.”

Het verschil tussen on-premises en de cloud voor Van Ommen

UniProfs werd verantwoordelijk voor de overstap naar cloudplatform Microsoft Azure en beloofde hoogwaardige kwaliteit te leveren. De specialisten namen Van Ommen bij de hand tijdens deze sprong in het diepe. De lijnen waren kort en er ontstond wederzijds vertrouwen. En de beloofde kwaliteit? Die werd geleverd. Zo is de infrastructuur stabiel en is het eenvoudig om risico’s te beheersen vanuit de cloud.

De voordelen voor Van Ommen volgens Mark:

  • “Onze digitale infrastructuur is stabiel. Als de stroom uitvalt, kunnen we gewoon orders uitvoeren. Storingen zoals in het oude datacentrum zijn verleden tijd. Onderhoudskosten en het mislopen van omzet net zo.”
  • “We hebben een betere focus. Omdat UniProfs de IT-afdeling overneemt, kunnen wij onze focus verleggen. Voorraadoptimalisatie en magazijnuitbreiding krijgen nu meer aandacht.”
  • “Een goede infrastructuur. Nu het ERP-systeem is ondergebracht in de cloud, hebben we minder last van ERP-storingen. De risico’s zijn in de cloud veel beter beheersbaar.”
  • “De cloudomgeving is schaalbaar. Om onze groei te realiseren, schaalt Azure mee. Op- en afschalen is eenvoudig. Dit voorkomt omzetverlies bij groei en bespaart kosten bij krimp. En het geeft een stuk risicobeheersing dat er eerst niet was.”

Specialisten aan huis

Van Ommen koos ook voor UniProfs vanwege hun Microsoft-specialisme. “Onze keuze voor Microsoft is bewust. Want Microsoft blijft bestaan en het dicteert de kwalitatieve standaard. En UniProfs weet alles van Microsoft-cloudservices, Microsoft Azure en kantoorautomatisering”, beargumenteert Mark. Een UniProfs-collega zit als IT-consultant bij Van Ommen. Die beoordeelt welke Microsoft-oplossing past bij de digitale omgeving. Zo gaat hij een rol spelen bij de uitbreiding van het magazijn. Want de cloud moet ook daarop toegespitst worden. “Ik zie de consultant meer als interne collega dan als externe partij”, zegt Mark. “Onze werkrelatie heeft een langdurige insteek. UniProfs geeft mij het vertrouwen deze relatie waard te zijn.”

Wil je graag met ons samenwerken? Neem even contact met ons op, dan spreken we een keer af!