Anderson MacGyver naar de cloud: het medicijn tegen groeipijn

Anderson MacGyver naar de cloud: het medicijn tegen groeipijn

Microsoft cloud solutions that keep YOU going!

Netwerken koppelen, een printer of router aansluiten. Microsoft-accounts goed instellen op de laptops van medewerkers. De veilige uitwisseling van bestanden op de NAS harde schijf regelen. Dit klinkt als typische werkzaamheden van de IT-afdeling. Maar in werkelijkheid waren dit voor 2017 de taken van Ton Masselink, consultant bij Anderson MacGyver.

Na een risicoanalyse binnen het bedrijf bleek dan ook: IT-beheer in eigen hand houden was niet langer mogelijk. Daarom werd UniProfs als Microsoft-specialist ingeschakeld om een gefaseerde cloud-transitie te realiseren.

“Het inspoelen van één laptop kostte me 4 uur.” – Ton Masselink

Het gevaar van groei

Anderson MacGyver maakt impact door organisaties te helpen ongerealiseerde businesswaarde te benutten met het organiseren van de potentie van data en technologie. Ton vertelt: “We begonnen met 15 mensen. Het bedrijf groeide en de IT-taken groeiden mee, alleen hadden we niet écht een eigen IT-afdeling. Het inspoelen van één laptop kostte me 4 uur. Mijn collega en ik deden de IT terwijl we eigenlijk klanten moesten adviseren.” Dit brengt twee risico’s met zich mee:

  • Effectiviteit: IT door twee consultants laten uitvoeren in een groeiend bedrijf komt de kwaliteit en veiligheid niet ten goede. Het risico is groot dat systemen en applicaties op den duur niet meer optimaal functioneren.
  • Onnodige kosten: Consultants helpen normaal gezien klanten. Klanten zijn nodig voor je cashflow. Doet een medewerker een taak die niet bij zijn functie hoort, dan heb je daar kosten voor terwijl je inkomsten van klanten misloopt. Dat je minder tijd hebt voor klanten komt hier nog eens bovenop.

Om deze risico’s weg te nemen werd de migratie naar het Microsoft Azure-platform in fases doorgevoerd.

Volledig naar Microsoft-cloudservices

Anderson MacGyver gebruikt al sinds jaar en dag software van Microsoft. Het uitgebreide portfolio voldoet aan alle behoeftes van de organisatie. Als Microsoft-specialist was UniProfs dan ook een vanzelfsprekende keuze om de migratie naar de cloud te begeleiden en realiseren. Deze is door de jaren heen stapsgewijs uitgevoerd.

  1. De eerste stap in de migratie naar de cloud was het integreren van Microsoft Teams. Vanaf dat moment konden de medewerkers van MacGyver eenvoudiger informatie uitwisselen en bijvoorbeeld ook thuis werken. De digitale infrastructuur moest daar éérst op ingericht worden.
  2. Vervolgens was de overstap naar Microsoft Azure het belangrijkste wapenfeit. Alle applicaties draaien nu in de cloud. Daarnaast is het monitoren van bedrijfsdata geautomatiseerd en komen de supporttickets nu allemaal bij UniProfs binnen en niet bij Anderson MacGyver.
  3. Microsoft Security werd opgenomen in de cloud. Specifieke maatregelen voor Anderson MacGyver zijn twee back-ups in Europa, tweestapsverificatie en alarmeringen bij grote downloads.

Doen waar we goed in zijn

“Nu we onze volledige IT-omgeving naar de cloud hebben gemigreerd, kunnen mijn collega en ik weer doen waar we goed in zijn: klanten van Anderson MacGyver helpen”, vertelt Ton. Kosten voor het eigen beheer van laptops, servers en de uren die daaraan besteed werden, zijn verleden tijd. “De cloud voorkomt díe kosten en behoedt ons op den duur ook voor onderhoudskosten voor onze digitale werkplek. Én we hoeven zelf niet meer naar IT om te kijken.”

“Kosten voor het eigen beheer van laptops, servers en de uren die daaraan besteed werden, zijn verleden tijd.”

Volwassen en gestructureerd

Zonder de transitie naar de cloud was Ton nog steeds laptops aan het installeren en Microsoft-accounts aan het koppelen. Nu die tijd wordt bespaard, ligt de focus weer op eigen klanten en kan Ton –samen met UniProfs– naar de toekomst kijken: “UniProfs helpt ons met het optimaliseren van bedrijfsprocessen, zoals het automatisch installeren van onze eigen PowerPoint-macro’s.”

De zakelijke relatie is leuk en informeel begonnen. En nu is deze relatie gestructureerd en formeler. “Én dat past bij onze huidige organisatie”, vervolgt Ton. “We zijn samen volwassen geworden. We merken dat klanten meer van ons verwachten, zoals bepaalde ISO-certificeringen. Nu UniProfs die heeft is dat voor ons ook een garantie voor kwaliteit. We groeien als organisatie nog steeds. Dat kan nu met een gerust hart.”