Geostick: van toekomstvisie naar de cloud

Geostick: van toekomstvisie naar de cloud

Microsoft cloud solutions that keep YOU going!

Geostick begon als klein familiebedrijf met het produceren van geëmailleerde platen. Vandaag de dag is het bedrijf, dat 100 jaar bestaat in 2024, één van de grootste etikettendrukkerijen van Nederland. Deze etiketten worden op drie locaties in Nederland gedrukt en vervolgens verkocht aan een grote groep klanten in diverse sectoren. Maar Geostick is naast een drukkerij ook -juíst!- één groot ICT-systeem. Daarom zochten zij een toekomstvisie voor de organisatie. Eén met een stabiele, veilige omgeving waarin het aantal storingen tot een minimum wordt beperkt.

De visie die zij nodig hadden, vonden ze bij de Microsoft-specialisten van UniProfs. Armand van Huut, algemeen directeur bij Geostick, vertelt ons over de samenwerking en de overstap naar een complete ICT-omgeving in Microsoft Azure.

“Een groot probleem is het uitvallen van ons ERP-systeem. Alle orders worden verwerkt via dat systeem.”

Automatisering en finance

“Naast verhoogde stabiliteit van onze systemen, wilden we beter inzicht krijgen in de onderliggende ICT-systemen van onze bedrijfsprocessen om ze –wanneer nodig en mogelijk– te verbeteren”, legt hij uit. Zelf is Armand nog steeds eindverantwoordelijk voor ICT, maar door de samenwerking met UniProfs ligt het minder op zijn bord. Nu kan hij meer aandacht besteden aan de bedrijfsvoering. “Door processen te automatiseren loopt alles net wat efficiënter. Je merkt niet direct verschil, maar als je daarna een procesanalyse doet, dan zie je dat het écht tijd en kosten scheelt." Die keuze voor het Microsoft-specialisme van UniProfs kwam niet uit de lucht vallen. Jaren daarvoor besloot Geostick een echt ‘Microsoft-huis’ te zijn. “Want met gecertificeerde experts in Microsoft-oplossingen haal je een vakkundige partij in huis.”

ICT omgeving

“Een regelmatig terugkerend probleem vóór de samenwerking met UniProfs waren verstoringen in onze ICT-omgeving. Toen hadden we de ICT nog in een private cloud bij een externe partij. Alle orders werden verwerkt via die omgeving.” Bij storingen lopen de orders vertragingen op en dat heeft verstrekkende gevolgen voor klanten én voor Geostick. En hoe dat nu gaat? “Nu zit de complete digitale omgeving in Azure. Sinds de overstap hebben we hebben minder verstoringen in onze systemen en dat garandeert continuïteit in orderverwerking en leveringen richting onze klanten.

Vertrouwen bouwen

Geostick heeft zelf nooit een ICT-afdeling on-premises gehad. De eerder genoemde externe partij deed het systeembeheer. Armand lacht: “Wij kenden Heine via die partij en we zagen dat hij verstand van zaken had. Hij kon ICT-begrippen eenvoudig uitleggen en overtuigde ons van zijn expertise. Toen wij hoorden dat hij begon met UniProfs hebben we hem ingeschakeld als architect voor onze digitale infrastructuur.”

“Omdat het toen een piepjong bedrijf was, vond ik de migratie wel spannend”

Geostick kan als drukkerij niet zonder goed functionerende ICT-omgeving. En in ruil voor vertrouwen verwacht het bedrijf kwalitatieve oplossingen. “Als dat ook gebeurt, versterkt dat de vertrouwensband. De persoonlijke relatie is versterkt door –over en weer– te doen wat je belooft”, beargumenteert Armand.

Meer grip op kosten en risicobeheersing

Eerst de transformatie van het datacenter. Alles ging van een private cloud naar Azure. En vanaf 2020 kwam ook het volledige systeembeheer bij UniProfs te liggen. “Omdat het een piepjong bedrijf was, vond ik de migratie wel spannend”, bekent Armand. “Maar ik wil een langdurige samenwerking, waar vertrouwen het fundament is. En dát is het geval, want nu is Geostick proactief bezig met IT. “Naast het systeembeheer kunnen we vanuit het Microsoft-specialisme van UniProfs risico’s beter inschatten en beheersen. Maar óók storingen voorkomen en processen verbeteren. Onze focus verschuift de komende tijd naar het beheersen van veiligheidsrisico’s in onze omgeving. Dat doen we óók samen met hen.”

Een strategische keuze voor nu en later

Armand benadrukt: “Met Heine is het meer een ervaring dan een samenwerking, in de meest positieve zin.” Het digitale architectenplan is uitgevoerd en Geostick zit nu in een stabiele fase. De pijlen worden gericht op de komende vijf jaar. Hoe past UniProfs in dat plaatje? “Met Power BI willen we processen optimaliseren. Én onze omgeving moet voorzien zijn van de laatste beveiligingstechnieken.” Dat nieuwe plan kan volgens hem samen met UniProfs gesmeed worden. “Misschien weten zij wel wat A.I. en robotisering voor ons kunnen betekenen”, sluit Armand af.

Contact

Wil jij graag weten wat de Microsoft-specialisten van UniProfs kunnen betekenen voor jouw organisatie? Neem dan even contact met ons op!