5 overdenkingen over de snelle it wereld…

5 overdenkingen over de snelle it wereld…
De IT wereld is als een Trabant die een Tesla geworden is, alleen slechts in enkele maanden tijd. Technologische veranderingen volgen elkaar steeds sneller op en voor veel ondernemers en IT afdelingen is de stand van de technologie nauwelijks bij te houden. Dat zette ons aan het denken; Wat betekent die versnelling dan voor ondernemers en IT verantwoordelijken? Deze 5 overdenkingen schreven wij op, waar je op basis van je eigen ervaringen zelf een antwoord kunt formuleren.

Cloud

Business

Technologie

Overdenking 1:
Eerst de technologie, dan de business. Of andersom?

Technologie is voor de meeste bedrijven de bepalende factor geworden om concurrentievoordelen te verkrijgen. Daarom is er de afgelopen jaren door veel verschillende leveranciers van alles naar binnengebracht. Daar lag de afgelopen jaren de focus op. Natuurlijk komen al die verschillende functionaliteiten van innovatieve oplossingen de business volledig ten goede. Of wordt er niet volledig geprofiteerd door de business van de maandelijkse abonnementen?

Overdenking 2:
Multi-cloud of multi-chaos?

Razendsnel zijn veel organisaties van on premise naar de Cloud gegaan en wordt klantendata op allerlei verschillende plekken in de wereld opgeslagen bij een groot aantal cloudproviders. Dat kan consequenties hebben op het gebied van beheer. Denk daarbij aan het toenemende aantal SLA’s, wisselende kwaliteitsniveaus en verschillen op het gebied van digitale veiligheid. Is er nog overzicht over al die verschillende cloudoplossingen?

Overdenking 3:
Zakendoen met ‘reuzen’ of middelgrote bedrijven?

Stel je vraagt een offerte aan…Van wie krijg je dan het snelste een antwoord? Bedenk dat dit waarschijnlijk ook zo is als er echt een keer nood aan de man is. Wanneer alleen maar processen bepalend worden kan niemand meer een logische beslissing voor klanten nemen die op dat moment noodzakelijk is. Wie overweeg jij een volgende keer en wie van de twee is het meest flexibel?

Overdenking 4:
Kies je voor verbouwen of opnieuw bouwen?

Verbouwen in IT is bijvoorbeeld het digitaliseren van een analoog proces, of misschien wel het aan elkaar knopen van twee bestaande componenten door een nieuw component. Opnieuw bouwen betekent dat het oude proces niet meer bestaat; voor de businessbehoefte komt er een andere invulling door een compleet nieuwe oplossing aan te bieden. Verbouwen in IT hoeft niet erg te zijn, zolang het fundament maar klopt waar op gebouwd wordt. Eens? En zo ja, is dat er?

Overdenking 5:
Hoe lang is ‘goed’ nog goed genoeg en wat betekent goed eigenlijk?

Dit is de gedachte waarbij je zou kunnen constateren dat je steeds korter kunt genieten van het behaalde succes van de IT investering, tenzij…

…Je erkent dat het altijd beter kan, ‘goed’ niet bestaat, maar verwachtingen vooral overtroffen moeten worden als je voorop wilt lopen.

Wat wij zelf van vinden van de versnelling in de IT?

Dat technologie alleen maar gebruikt moet worden als het een doel dient, want anders ervaren gebruikers het als een extra belasting van de dagelijkse werkzaamheden. Maar ook dat Cloud uitbesteden aan teveel, niet merk onafhankelijke partijen, geen gemak oplevert. Waarom zou je Cloud niet gewoon helemaal uit handen kunnen geven? Daarnaast zien we gelukkig dat het tegenwoordig steeds minder gaat om grootte en processen, maar vooral om het kunnen bieden van snelle,eerlijke en menselijke antwoorden.

Wij zijn gek op technologie, vooral wanneer we de gelegenheid krijgen het ‘anders’ te doen en iets vanaf een blanco vel te ontwerpen.

Kan het beter? Daag onze experts maar eens uit!