Samenwerkende Zorgboeren Zuid kiest voor Managed Services

Samenwerkende Zorgboeren Zuid kiest voor Managed Services

Het team van Samenwerkende Zorgboeren Zuid (SZZ) is een professionele zorgboerenorganisatie onder de rivieren. De organisatie helpt aangesloten zorgboerderijen om ondernemen en leven op de boerderijen hand in hand te laten verlopen. Én dat er kwalitatieve en hoogwaardige zorg wordt geboden aan een zo breed mogelijke groep mensen. Om die professionele dienstverlening te blijven verschaffen, was er een verandering nodig in de IT-omgeving van SZZ. Daar kwam UniProfs om de hoek kijken.

Gevaren van groei

Bij Zorgboeren Zuid werken twintig mensen, waaronder Tania Potters. Zij vertelt over de pijnpunten van de organisatie: “We verzorgen de zorgadministratie, zorginkoop en contractbeheer van onze leden. En dat allemaal in onze digitale omgeving. Ik ben verantwoordelijk voor de IT binnen SZZ. Onze oude IT-partner kon ons niet langer voorzien in wat we nodig hadden. We groeiden namelijk te hard ten opzichte van deze partij, werden te groot én er ontstonden te veel risico’s om door te gaan met deze IT-systemen en IT-partner.”

Security en inzicht

Eén van deze risico’s vertaalde zich naar problemen met de cybersecurity. “Cyberincidenten zijn zeer actueel. Vooral als je met gevoelige data van zorgcliënten werkt, wil je deze koste wat kost beschermen.” Naast digitale veiligheid, wilde SZZ meer inzicht in data, constante updates en vermindering van IT-gerelateerde taken. “We zochten een gecertificeerde partij die ons advies en service kon bieden op hoog niveau. Toen kwamen we uit bij de Managed Services van UniProfs.”

Vertrouwen

In de eerste twee gesprekken is er vertrouwen uitgesproken naar elkaar. Certificeringen in ISO en NEN speelden daar een belangrijke rol in. “Wij hebben verteld wat we wilden qua verbeterslag, ook op het gebied van veiligheid”, zegt Tania. UniProfs is vervolgens op kantoor langsgekomen en heeft de hele digitale omgeving in kaart gebracht: “Alle laptops zijn genummerd en voorzien van software zodat deze vanuit de UniProfs-systemen bestuurd kunnen worden voor alle managed services. Maar ook voor calamiteiten. Ze hebben op locatie ook gelijk de losse bekabeling netjes vastgemaakt.”

Firewall en antivirus

De systemen van Samenwerkende Zorgboeren Zuid werden door UniProfs eigen gemaakt. Met de gecertificeerde werkwijze zijn alle bedrijfsprocessen onder de loep genomen. De gevoeligheden in security kwamen zo ook boven water. De firewall én de antivirussoftware presteerden ondermaats, zeker voor een zorgorganisatie. Deze moesten naar een hoger niveau, dus UniProfs adviseerde de vereiste producten. Tania: “Die upgrade in security is belangrijk voor onze betrouwbaarheid als zorgorganisatie. Wij hebben grote stappen gezet in het beveiligen tegen verlies en onrechtmatig gebruik van persoonsgegevens. Zo maken wij onze belofte voor volledige beveiliging van deze gegevens waar.” Sindsdien zijn er ook nog extra securityonderdelen toegevoegd op alle fronten.

Managed services zijn een meerwaarde

“UniProfs heeft met grote betrokkenheid en veel aandacht de managed services gerealiseerd. Er is naar ons geluisterd”, benoemt Tania. “Het is écht een meerwaarde om altijd inzicht te hebben in je eigen IT-beveiliging. De IT-ticketing, updating, cloudservices en monitoring van software liggen allemaal bij UniProfs. Waar alle IT-problemen altijd bij mij eindigden, geven de medewerkers deze nu direct door aan de managed services. Hierdoor hebben we goed inzicht in eventuele knelpunten en kunnen we dit tijdig oplossen.”

Wij hebben ook mooie projecten afgeleverd bij andere klanten. Bekijk ze hier! En wil je graag weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan even contact met ons op.